A táplálkozási szakemberek szerint van egy kombináció, ami olyan, mint egy turbófeltöltés az agy számára.
Ősszel és télen ösztönösen erős illatokkal vegyük körül magunkat. Fenyőerdő illatú gyertyákat gyújtunk, előkerül a fahéj, és fűszeres italokat iszunk. A táplálkozási szakemberek azt javasolják idén, hogy amit eddig használtunk, cseréljük le a kakaó egészségre gyakorolt jótékony hatásával, amit a kávéval kombinálunk. Miért gondolják azt, hogy ez tényleg megéri?
A kávé értékes tulajdonságaival már sok kutatás foglalkozott. Az orvosok úgy vélik, hogy észszerű mennyiségben fogyasztva csökkentheti a vércukorszintet, javíthatja a vérkeringést, védelmet nyújthat a Parkinson-kór vagy a depresszió ellen.
Elmondható tehát, hogy a kávé önmagában is egy igazi antioxidáns-bomba, így elméletileg nincs szüksége semmilyen csodaszerre, ami javítaná a teljesítményét ebben a tekintetben.
Kiderült azonban,…