Gazdaságilag a legfontosabb halfajunk a ponty, mely a tógazdasági étkezési célú halhústermelés 83,2 százalékát adja. Itthon a második helyen az afrikai harcsa található a termelésben, de 2021-ben elsők voltunk az EU-ban ezt a kategóriát tekintve.

A hazai haltermelés kielégíti az itthoni keresletet
Magyarország szerencsés helyzetben van, mivel – a tógazdasági haltermelés szempontjából ideális földrajzi elhelyezkedése révén – biztosítani tudja a fogyasztók részére a kitűnő minőségű édesvízi halakat. Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) adatai szerint 2021-ben az egy főre jutó halfogyasztás 6,52 kg volt, ami 0,15 kg növekedést jelent 2020-hoz képest. Cél, hogy ebből minél több hazai hal legyen.
A magyarországi tógazdasági haltermelés volumene tavaly 21 184 tonna volt, több…