„Amikor megkérdezik, hogy miért pont az édesburgonya, órák hosszat tudok beszélni róla. Szenvedélyemmé vált a „bati”, ahogy legtöbbször nevezem – mondta tudósítónknak Babos-Szőllősy Gabriella.
– Hogyan kezdődött? El kell mondanom, hogy a családunkban mindig is jelen volt az agrárium, akadtak mezőgazdasági előzmények. Szántóföldi növénytermesztéssel is foglalkozunk, a zöldségeket pedig – mint sok család – mindig megtermeltük magunknak. Kisebb gyümölcsöseink is vannak, tehát nyugodtan mondhatom, hogy elég sokszínű a tevékenységünk. Az édesburgonya azonban külön fejezetté vált mindebben – idézte fel a kezdeteket a Sárváron gazdálkodó hölgy. – Kisfiam születése után, 2015-ben ismertem meg az édesburgonyát.
Az első ételek egyike volt, amit kipróbáltunk hozzátáplálásra.
2018-ban kezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy megpróbálkozom az édesburgonya termesztésével. Valami nagyszerű, valami nem…