A magyar emberek szeretik, keresik és fogyasztják a savanyúságot, szokásnak is nevezhető. Egyre több különlegesség van Krajczár Józsefné kínálatában, ennek ellenére azt mondja, hogy a hagyományos savanyúságok népszerűsége töretlen, sőt, felfelé ível.
Krajczárék rábapatyi családja több mint két évtizede termel zöldséget háztájiban, azonban savanyúságot csak tíz éve kezdtek készíteni. Azt mondják, soha egy percre sem bánták meg.
– Amikor nekifogtunk a zöldségtermelésnek, még hatalmas volt a forgalom a településünket átszelő, Ausztriából a Balatonra vezető főúton. Magyarok és külföldiek tömege hajtott át Rábapatyon. A falu végén butikosok, mindenféle árusok kínálták portékáikat, és sokan megálltak vásárolni. Mi is erre alapoztuk a vállalkozásunkat. Bevált a számításunk, nagyon jól fogytak a zöldségek, nem is tudtunk mindig elegendőt termelni – idézte fel vállalkozásuk…