A vetőmag nagymértékben meghatározza ételeink minőségét is, a megjelenéstől az ízen át a tápanyagtartalomig. Ily módon a vetőmag végtelen potenciállal rendelkezik élelmiszerrendszerünk átalakításában, különösen, ha mindez az organikus mozgalom alapelveivel párosul.
A vetőmag a termelésfontos láncszeme
A vetőmag minőségét túl gyakran figyelmen kívül hagyják élelmiszer- és mezőgazdasági rendszereink alapvető elemei számbavételekor. Pedig ennek az apró erőforrásnak óriási hatása van arra, hogy hogyan gazdálkodunk és mit eszünk. Amikor a gazdák minden tavasszal a földbe helyezik a vetőmagjaikat, a benne lévő genetikára támaszkodnak, mégpedig annak érdekében, hogy megvédjék a növényeket a kártevőktől és betegségektől, valamint azok ellenálljanak a gyomoknak és a kedvezőtlen időjárási hatásoknak. Azt mondhatjuk, hogy az ökológiai gazdálkodók jobban támaszkodnak a sajátos mezőgazdasági…