Magyarországon világviszonylatban is jelentős mennyiségű sertéshús fogy. Fejenként a hatodik legtöbb disznóhúst esszük, 48,3 kilót. Éppen ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy a jelenleg árstoppos sertéscomb az árstop kivezetése után, a szakértői becslések szerint, augusztustól harmadával fog megdrágulni. Számítások szerint ez havonta 2000 forint többletköltséget jelent, ami egy háromtagú család esetében már akár 6000 forintra is rúghat.
A világ szinte minden országában a hús az étkezés egyik legfontosabb alapja, de területenként és kultúránként nagyon változó, hogy melyik országban, melyik a legnépszerűbb hús. Európában, például, a disznóhús, míg Belső-Ázsiában vagy a magas hegyvidékeken inkább birkát és kecskét esznek, vizek közelében, pedig, érthető módon, a halak és a tenger gyümölcsei keresettek – írta meg a penzcentrum.hu.

Tehát, Magyarországon a…