Daniel Dajewski az amerikai és az európai gombapiac közötti különbségeket vizsgálta meg a New Food Magazin-ban megjelent cikkében és rávilágít azokat a jelentős változásokra, amelyeket az amerikai szektornak a modernizáció érdekében meg kellene tennie.
Az első európai gombákat 1650-ben termesztették Franciaországban, míg az első amerikaiakat 1892-
ben Pennsylvaniában. Míg a gombatermesztési stratégiák kontinensenként eltérőek, a különbségek egyre csökkennek, mivel az amerikai termelők keresik az európai partnereket, hogy segítsenek a modernizációban.
Az USDA Nemzeti Mezőgazdasági Statisztikai Szolgálat 2020-2021-re vonatkozó adatai szerint az Egyesült Államokban évente közel 340 000 tonna gombát termesztenek. Ez a szám közel megegyezik Lengyelországéval, de az Egyesült Államokra vonatkozó előrejelzések 2022-ben sokkal magasabbnak tűnnek – akár 500 000 tonnát is elérhetik.
A 10 EU-tagállamból álló Európai…