A körtét évszázadok óta előszeretettel fogyasztják nagyszerű íze és állítólagos egészségügyi előnyei miatt. Az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs, amely sós vagy édes receptek része lehet. Ahhoz, hogy a körte minden egészségügyi előnyét élvezhessük, mindenképpen együk meg az egész gyümölcsöt, mivel a magas antioxidáns mennyisége a színes héjában koncentrálódik.
Tápanyagban dús gyümölcs
Nagyszerű íze mellett a körte tápanyagokban is bővelkedik. Egy közepes méretű körte remek rost- és C-vitamin-forrás, mindössze 100 kalóriával. Gyümölcsönként hat gramm rostot tartalmaz, emellett vérnyomáscsökkentő káliumot, K-vitamint, rezet, magnéziumot és B-vitaminokat is. A körte számos bioaktív vegyületben, például antociánokban is gazdag, amelyek fogyasztása szintén számtalan egészségügyi előnnyel jár, többek között csökkentik a krónikus betegségek kockázatát.