Nyomtatott marhahús, algák, rovarok – ezek a mai modern világban, modern étkezésben mind-mind szerepet kaphatnak. Bármennyire is furcsának tűnik, egyáltalán nem állunk messze például az ételnyomtatástól. Olyannyira nem, hogy a japán Wagyu marhahúst is előállították már 3D nyomtatással, igaz, még csak nagyon kis mennyiségben, és igen vékony szeletben – de attól még nyomtatták és létezik. Kérdés, hogy vajon minderre miért van szükség? Főleg annak tudatában, hogy számtalanszor hallhattuk már, hogy nagyon sokan egészségtelenül vagy egyszerűen csak helytelenül táplálkoznak.
A világ húsfogyasztása az elmúlt 20 évben megduplázódott, melynek oka egyrészt a népességnövekedés, másrészt a jövedelemnövekedés. Amint az emberek gazdagabbak lesznek, megváltozik az étrendjük, keményítő alapúról több húst és tejterméket, gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó étrendre térnek át. Az emberiség…