A hazánkban kedvelt hagymafélék nagy része könnyen termeszthető a konyhakertben, és mivel valamilyen formában szinte mindennap fogyasztjuk őket, érdemes is saját termésről gondoskodni.
Vöröshagymát a kertből frissen kora tavasztól nyár közepéig, fokhagymát tavasz közepétől nyár közepéig, póréhagymát nyár közepétől, téli sarjadékhagymát tavasszal, metélőhagymát tavasztól őszig a kertből, majd akár egész télen a konyhaablakból is szedhetünk. Legrövidebb friss fogyasztási idénye a medvehagymának van, április végén és májusban.
Ezeken az időszakokon kívül tárolt vagy előfeldolgozott formában használhatunk vörös- és fokhagymát egész évben, póréhagymát a téli időszakban.
Vöröshagyma
Vöröshagymát zöldhagymaként (zöld levelesen), „félig érett” hagymafejeket főzőhagymaként, majd a beérett, száraz buroklevelekkel védett étkezési hagymaként is szedhetjük. Az első kettő csak friss…