Kodácz Csengele, az intézmény marketing vezetője az MTI-nek elmondta, erre a napra öt mázsa mézédes, a dél-alföldi nap érlelte dinnye érkezik az emlékparkba.
Magyarországon évszázadok óta termesztenek dinnyét, hiszen hazánk földrajzi és éghajlati adottságai kedveznek e növény fejlődésének. Hiába azonban a hagyomány, mégsem alakult ki egységes gyakorlat, miként kell kiválasztani a megfelelő görögdinnyét. Minden más “tisztességes” gyümölcs érettségét elárulja a színe, még a sárgadinnye is jelzi illatával, hogy alkalmas-e már a fogyasztásra, a görögdinnye viszont makacsul “hallgat”. Van, aki a kopogtatásra esküszik, van, aki a kocsányt nézi, van, aki pedig a dinnye hasát vagy színét vizsgálja. Arról, hogyan sikerült a válogatás az Emlékpark munkatársainak, mindenki maga is meggyőződhet a skanzenben a Szegedi Tanyánál, ahol egész nap dinnyekóstolásra várják a vendégeket.
piacter(‘banner’, {container:…