Akár ez a Kazinczy-idézet is lehetne a mottója annak a két fürjtenyésztőnek, Budai Attilának és Pancsira Lászlónak, akiknek szenvedélyük a fürjtartás, valamint a fürjtojásnak, ennek a minőségi élelmiszernek az előállítása.
Fürjet tartani azt gondolnánk, nem nagy dolog, hiszen kicsi madár lévén biztosan ki tudjuk elégíteni az igényeit, a tojásokat pedig könnyen értékesíthetjük. De tényleg így van? Ennek jártunk utána, amikor két olyan fürjtartóval beszélgettünk, akik a jogszabályi előírásokat betartva, minden szükséges engedéllyel rendelkeznek ahhoz, hogy építsék vállalkozásukat, népszerűsítsék a fürjeket, a fürjtojást, felhívják a fogyasztók figyelmet ennek a tojásnak a speciális beltartalmi értékeire és az ebből eredő jótékony hatásaira. Mindketten elmondták, hogy a fürjek haszonállatként való tartásáról gyakorlatilag egyik jogszabály sem tartalmaz részletes szabályozást, ezért a hatóság a…