Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor friss és lédús magyar spárgát lehet fogyasztani. Bár Nyugat-Európában óriási kultusza van, itthon méltánytalanul mellőzött ez a növény a konyhákban, pedig – és ezt kevesen tudják – Magyarország is spárgatermesztő nagyhatalomnak számít. A spárga íze semmihez sem fogható, nem hizlal, mégis tele van energiával és az emberi szervezet számára hasznos nyomelemekkel. Nem véletlen a mondás: a spárga a zöldségek királya, a királyok zöldsége.
Viszonylag kevésbé ismert tavaszi zöldség a spárga, avagy aszparágusz, népi nevén a csirág, pedig jobbnál jobb friss fogások készíthetők belőle, köretként, krémlevesbe, főfogásnak is remek. Míg Nyugat-Európában óriási kultusza van ennek a tavaszi növénynek, a hazai konyhában méltatlanul mellőzöttnek tekinthető – olvasható a HelloVidék oldalán. Ez annak fényében külön szomorú, hogy Magyarország európai…