A magyar méhészek mindösszesen egy százaléka foglalkozik a munkaigényes propolisszal, méhpempővel, virágporral vagy méhkenyérrel. Az Agrárszektor által megkérdezett szakemberek szerint az előbb sorakoztatott kaptártermékekben sok kedvező tulajdonság rejlik, s mint megtudtuk, szakmai berkeken belül van is egyfajta törekvés a hazai népszerűsítésükre vonatkozóan. A méhészeti termékek többségénél azonban korlátozottak az előállítási lehetőségek, ráadásul nagy tudást és sok munkát igényel a méhészek részéről is, nem véletlenül magasak a piaci árak. Az itthon megtermelt virágpor jelentős része például hűtőkamionokban hagyja el az országot Nyugat-Európa felé.
Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke szerint még bőven van fejlődési lehetőség a propolisz, a méhpempő, a méhkenyér, illetve a virágpor piacán, hiszen az emberek egyre inkább előnyben részesítik a természetes…