Kincsek lehetnek a hulladékok között. Napjainkban sajnos egyre gyakrabban hámozunk, fogyasztunk hántolt, héjatlan élelmiszereket, pedig a héj a természet különleges csomagoló anyaga, ami nem csak védi és eltarthatóbbá teszi a termést. Ez a burkolat azon túl, hogy számunkra élelmi rosttal szolgál – ami fontos résztvevője a betegségmegelőzésnek -, a környékén egyedi hatóanyagokat is koncentrál.
Néhány évtizeddel ezelőtt nem csak biztonságosabbak voltak a termények, hanem gyakran ízletesebbek is és jelentősen nagyobb tápértékkel rendelkeztek. Az utóbbi évtizedekben helyenként jellemző szennyezések kihatással vannak az élelmiszereinkre is. A termés ezekkel szemben tehetetlen áldozat. Ezért ott tartunk, hogy aki nem engedheti meg magának a biotermékek fogyasztását, a biztonság kedvéért inkább a hámozást választja.
Bio, vagy hámozott?
A következő zöldségek és gyümölcsök kapják a legmagasabb vegyszerterhelést…