A tritikálé a búza és a rozs keresztezésével létrehozott szemes gabonaféle, amelyet rendszerint olyan területeken vetnek, ahol a búza termesztése már kevésbé kifizetődő. És bár a tritikálét elsősorban takarmánynövényként tartják számon, a jövőben az emberi táplálkozásban is nagy szerepet kaphat. De milyen lehetőségek is vannak ebben a növényben? Mire kell odafigyelni a tritikálé termesztése során, melyek azok a tulajdonságai, amelyek vonzóvá tehetik a gazdák számára? Milyen felhasználási lehetőségei vannak? Az Agrárszektor erről kérdezte meg Dr. Bóna Lajost, a Gabonakutató Nonprofit Kft. senior kutatóját, tritikálé és búza nemesítőt.
Agrárszektor 2022 konferencia
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye, jön a 10. Agrárszektor Konferencia! Minden hazai szereplő egy helyen, egy időben Siófokon. Jönnek a lehető legfrissebb és legaktuálisabb, hosszabb távú…