Hajlamosak vagyunk egészséges és egészségtelen csoportokra osztani az élelmiszereket. De léteznek olyan ételek is, amelyek elfogyasztása kellemetlen mellékhatásokkal jár, de nem csak azért, mert magas a kalória- vagy a nátriumtartalmuk, vagy más módon egészségtelenek, hanem azért is, mert megbetegíthetnek, vagy akár meg is ölhetnek minket.
A listán szereplő termékek többsége biztonságosan fogyasztható, ha megfelelően van elkészítve, vagy ha a megfelelő részeket fogyasztjuk belőlük. Sok esetben hatalmas mennyiséget kell megenni ahhoz, hogy bármilyen káros hatást tapasztaljunk. Mások problémásabbak lehetnek, de annyira ismeretlenek, hogy csak az igazán ínyencek próbálnák megkóstolni, például az Izlandon közkedvelt Hákarl-t, vagyis az erjesztett cápát.
Az itt felsorolt ételek közül talán a legfélelmetesebb a fugu, vagyis a gömbhal, amelyet a sushi-bárok nagy csemegének tartanak. Ennek a halnak a szervei annyira…