Az elmúlt években számos körülmény – mint például a koronavírus, az infláció, vagy éppen az élelmiszerárstop – befolyásolta a magyarok élelmiszer-vásárlási és -fogyasztási szokásait. Ezek között van olyan, amelynek a hatása fokozottabban érvényesült, és olyan is, amelyé kevésbé. Az azonban kétségbevonhatatlan tény, hogy a magyarok már nem úgy vásárolnak élelmiszereket, mint néhány évvel korábban. A változásokról, azok hátteréről és lehetséges következményeiről az Agrárszektor Vörös Attilát, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) ügyvezető igazgatóját kérdezte.
Az élelmiszerárak és a fogyasztás változásait illetően a szakember elmondta, hogy a koronavírus-járvány évében jelentős visszaesés volt látható az élelmiszeripar értékesítési volumenében, amely visszaesést 2021-ben, az újraindulás évében az ágazat teljesen le is dolgozta, ám 2022-ben újra…