Volt már olyan érzése, hogy amikor elkezdte enni a kedvenc tésztáját, azonnal jobb kedve lett? Ez nem véletlen! Egy olasz egyetem kutatói bebizonyítják, hogy a tészta boldoggá tesz.
A kutatók az érzelmi elégedettség szféráját elemezték a tésztaevés szempontjából a milánói IULM Egyetemen. A tanulmány célja az volt, hogy megértsék, miért vagyunk boldogok, amikor megeszünk egy tányérral a kedvenc tésztánkból.
A kérdés megválaszolásához a kutatók a hazugságvizsgálóhoz hasonló neurobiológiai módszereket alkalmaztak
(arckifejezés-elemzés, érzelmekkel kapcsolatos agyi aktivációk, szívritmus-ingadozás és mikroizzadás). A kísérletben negyven alany vett részt: 20 nő és 20 férfi, akik 25 és 55 év közöttiek voltak. A vizsgálatban résztvevők nem rendelkeztek ételallergiával vagy -intoleranciával.
A vizsgálat azonosította a kóstolás érzelmi reakciójának típusát és relatív érintettségi fokát néhány…