A Nébih nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában a turisztikai szempontból nagy jelentőségű, balatoni vendéglátóhelyek is kiemelt figyelmet kaptak. A júliusi vizsgálati eredmények alapján elmondható, a létesítmények élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek. A hatóság ellenőrei többségében csak kisebb szabálytalanságokat állapítottak meg.
Javában tart a Nébih által koordinált nyári szezonális ellenőrzés-sorozat, melynek célterületei között a Balaton környéki vendéglátóhelyek is megtalálhatóak. A vizsgálatok fókuszába ‒ az éttermek ellenőrzésére jellemzően ‒ a higiéniás állapotok, az alapanyagok nyomonkövethetősége, valamint azok kezelésének ellenőrzése került.
Az ellenőrzések összességében pozitív képek mutattak, kisebb hiányosságok azonban akadtak. Több helyen tapasztalták például a szakemberek, hogy a szakosított tárolást nem az előírásoknak megfelelőn oldották meg, előfordult…