Az erjesztett ételek (kimchi, kefir, kombucha és savanyú káposzta) nem csak a bélrendszer támogatására kiválóak probiotikus erejüknek köszönhetően, emellett finomak és tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek nagyszerűek az általános egészség és jólét szempontjából.
A bio vs. hagyományos élelmiszerek táplálkozási vitája során a biogazdálkodásról általában úgy vélik, hogy magasabb tápanyag- és egészségértéket biztosít, és persze kisebb a növényvédőszer-expozíció is. De mi a helyzet akkor, ha ezeket az élelmiszereket erjesztik – tényleg számít, hogy bio vagy sem?
Bio vagy hagyományos terméket vásároljunk?
Egy tanulmány több alapvető fontosságú mikrotápanyag (kalcium, C-vitamin és A-vitamin a karotinoid béta-karotin formájában), valamint tejsavbaktériumok tartalmát hasonlította össze a bio és a hagyományos erjesztett élelmiszerekben és italokban, hogy megállapítsa, melyik kínál pozitívabb…