A Budapestet határoló Etyek-Budai borvidék 5600 hektáron terül el, ahol már a római korban is foglalkoztak szőlőműveléssel, ma pedig már Etyek Budapest szőlőskertje.
Az Etyeki Kúria Borászat 1996-ban alakult az Öreghegyen, 2 hektár szőlővel, az egykori Báthori Pince területével, elsőként telepítve a környéken pinot noir szőlőt vörösbor készítéséhez. A szőlőtelepítéseknek köszönhetően a termőterülete mára elérte a 32 hektárt az Etyek-Budai és a 22 hektárt a Soproni borvidéken, miközben a borászatot is jelentősen korszerűsítették. A borvidék adottságait legtöbben Champagne-éhoz hasonlítják, amiben a Kúria borászai is láttak fantáziát, így már háromféle pezsgőt és egy habzóbort is készítenek.

A 150 éves sváb pince fölé azóta palackozóüzem, borbíráló helyiség, látványos terasz és vinotéka épült, vendéglátásuk pedig saját bort vagy pezsgőt is…