A Harvardhoz tartozó Massachusetts General Hospital Diabetes Unit és Center for Genomic Medicine kutatóinak tanulmánya kimutatta, hogy azok a betegek, akik rutinszerűen egészséges étrendet követtek, a kockázat és a súlyosság szempontjából jobban helytálltak a COVID-19 elleni küzdelemben.
Az orvostudományban a Harvard az innovatív kutatások terén vezető szerepet játszó intézmény hírnevét vívta ki.
Kutatásuk szerint összefüggés található a koronavírus-járvány súlyos szövődményeinek kialakulásának csökkenése és az egészséges táplálkozás között.
A tanulmány megállapította: „Az egészséges növényi alapú élelmiszerek által jellemzett étrend összefüggésbe hozható a COVID-19 alacsonyabb kockázatával és súlyosságával. Ez az összefüggés különösen nyilvánvaló lehet a magasabb társadalmi-gazdasági deprivációval jellemezhető területeken élő egyének körében”. A kutatók a Gut című folyóiratban azt…