A magyar konyha elképzelhetetlen állati eredetű zsír felhasználása nélkül. Idővel azonban helyettesítésére egyre többféle növényi zsír épült be gasztronómiánkba, sőt, már se szeri, se száma a különféle diétáknak, étkezési szokásoknak, amelyekről néhány évtizeddel ezelőtt hallani sem lehetett. E táplálkozási útvesztőben milyen alapanyagok jelenthetnek kiutat az egészséges, kiegyensúlyozott étrendhez?
A kérdés megválaszolására Szűcs Zsuzsannát, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnökét hívtunk meg az MMG Direkt stúdiójába, akivel Halmos B. Ágnes, a Kistermelők Lapja főszerkesztője beszélgetett legutóbbi adásunkban.
– Az egészséges táplálkozás attól lesz igazán egészséges, hogy nagyon változatosan fogyasztunk különféle élelmiszereket. Ezek alapján semmilyen alapanyag nem az ördögtől származtatható – ismerteti kiadónk vendége. E kijelentés alapján tehát a zsír egyáltalán…