Németországban áprilisban +7,2% volt a fogyasztóiár-index az előző év áprilisához képest, és nem meglepő módon az élelmiszerek drágulása átlagon felüli, 17,2%-os. A zöldség, és főleg a gyümölcs viszont kevésbé drágult, derül ki a statisztikai hivatal frissen közölt adataiból.
A fruchthandel.de portálon megjelent cikk Ruth Brand, a németországi statisztikai hivatal (Destatis) elnökét idézi, aki szerint már
két egymást követő hónapról is elmondható, hogy lassult a drágulás üteme, azonban még így is komoly az infláció,
és egyértelműen az élelmiszerárak emelik ilyen magasra a százalékokat. (A magas infláció alatt az említett átlagos 7,2%-ot, élelmiszerek esetén a 17,2%-ot értette, Magyarországon a KSH friss adatai szerint ez 24%, illetve 37,9%. az előző év áprilisához képest.)
Minden élelmiszercsoportban áremelkedés volt megfigyelhető, különösen a tejtermékek (+34,8%), a kenyér és…