Ahogy egyre nő a városi népesség, úgy válnak egyre fontosabbá az itteni kertek, mint helyi élelemforrások, amivel javítani lehet az élelmiszerbiztonságot. Azonban eddig kevés információ állt rendelkezésre arról, hogy mennyivel hatékonyabb ez, mint a hagyományos, vidéki növénytermesztés. Egy új tanulmány pontosan ezt a rést igyekszik betömni.
„Annak ellenére, hogy egyre nő a népszerűsége, még mindig kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy a városi mezőgazdálkodásban a termésmennyiség hasonló-e a hagyományosan termesztett növényekéhez, vagy egyáltalán mik azok a termények, melyeket legtöbben ültetnek.” – mondta Florian Payen, a Lancaster Egyetem környezettudósa, aki az Amerikai Geofizikai Unió tudományos lapjában, a Earth’s Future című tudományos lapban publikált tanulmány vezető szerzője.
A tanulmány korábbi városi mezőgazdálkodásról szóló munkákat foglal össze 53 országból, és azt…