A rost lehet az egészséges testsúlyszabályozás kulcsa, amit a természet tökéletesen kiegyensúlyozott arányban párosítja a szénhidrátokkal, a teljes értékű élelmiszer érdekében. Gondoljunk a feldolgozatlan gyümölcsökre, zöldségekre, teljes kiőrlésű gabonafélékre, babra, diófélékre és magvakra.
A kutatások szerint a szénhidrátok a természet által kiegyensúlyozott arányban vannak csomagolva a rostokkal. Ráadásul bizonyos típusú rostok befolyásolják, hogy a szervezet mennyire képes felszívni a szénhidrátokat, és irányítja a sejteket aszerint, hogyan dolgozzák fel azokat, miután felszívódtak.
A rostok lassítják a cukor felszívódását a bélrendszerben. A mikrobiom a rostokat olyan jelekké alakítja át, amelyek stimulálják a bélhormonokat, melyek azt szabályozzák, hogy milyen gyorsan ürül ki a gyomor, szabályozza a vércukorszintet és, hogy mennyire érezzük magunkat éhesnek.
Olyan, mintha a feldolgozatlan…