Az egészséges élelmiszerek fogyasztására, élelmiszer-biztonságunk megőrzésére és a kiváló minőségű, helyben termelt bioélelmiszerekre hívja fel a figyelmet az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) az élelmezési világnap kapcsán, amelyet a kenyér világnapjával együtt, október 16-án ünnepeltünk. Nemrég láttak napvilágot a kutatóintézet országos, kisparcellás őszibúzafajtateszt-kísérleteinek legfrissebb eredményei, amelyek tovább növelhetik a hazai, ökológiai művelésben vetett búzaterületek szántóföldi részarányát, valamint a biobúzalisztből készült termékek jelenlétét a pékségekben és a fogyasztók asztalán.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO adatai alapján a globálisan előállított élelmiszerek majdnem egyharmada veszendőbe megy. Megállapításaik szerint ebben a pazarlásban a mezőgazdasági termelőknek, a feldolgozóknak, a kereskedelemnek és a háztartásoknak is…