A hibiszkusz tea nagyon ízletes és tele van antioxidánsokkal, amelyek számos egészségügyi előnyért lehetnek felelősek. Nem csoda, hogy a 2022-es legnagyobb élelmiszer-trendjei közé választották!
Lehetséges, hogy már észrevettük, hogy a hibiszkusz egyre gyakrabban felbukkan a koktélok itallapján vagy a szupermarketek polcain lévő alkoholmentes italok összetevőjeként, és ennek jó oka van. A hibiszkusz a 2022-es és a következő évek egyik legfontosabb élelmiszeripari trendje lehet. Az élénkpiros virág kétségtelenül szép, de előnyei messze túlmutatnak a jó megjelenésén.
Mi az a hibiszkusz?
A hibiszkusz (Hibiscus sabdariffa) egy ehető virágos növény, amely Afrika és Ázsia egyes részein honos, de Mexikóban és Közép-Amerikában is termesztik. A közhiedelemmel ellentétben a növénynek nem a szirmai, hanem a virágkelyhe az, amelyet meg lehet enni és inni. A kelyhek a virág sepális levelei, amelyek egyebek mellett a bimbók és a…