Otthon, a kiskertben termesztett zöldségnek, gyümölcsnek más az íze, benne van a művelőjének szíve-lelke. A mindennapi gondos kertészkedés után örömet szerez néhány fürt paradicsom, hát még az, ha a bőséges termésből befőzni is tud a gazda. Az életminőségünket tekintve felértékelődik a modern „háztájik” szerepe: a kis területeken művelt földek összeadva jelentős hatással bírnak a talajok egészsége, a növény- és állatvilág sokszínűsége, valamint élelmiszerbiztonságunk megőrzése szempontjából.
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) biogazdák számára összeállított tudástárában több bevált gyakorlati tapasztalat megtalálható, amelyből a tudatosan gazdálkodó hobbikertészek is ügyesen profitálhatnak.

Ezeket lehet megtalálni a gyűjteményben
Életerős palánták nevelése, burgonya- és…