Tudástárt állított össze biogazdák számára az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi). Sok olyan, bevált gyakorlati tapasztalat megtalálható benne, amelyből a tudatosan gazdálkodó hobbikertészek is előnyöket szerezhetnek. Otthon, a kiskertben termesztett zöldségnek, gyümölcsnek más az íze, benne van művelőjének szíve-lelke – ezt segíti a termelési mód az ökogazdálkodás szereplőinek.
Az Agrokép szemlézte, hogy a mindennapi gondos kertészkedés után örömet szerez néhány fürt paradicsom, főleg akkor, ha a bőséges termésből még befőzni is tud a gazda. Az életminőséget tekintve a modern „háztáji” szerepe felértékelődik – írták. A kis területeken művelt földek összeadva jelentős hatással bírnak a talajok egészsége, a növény- és állatvilág sokszínűsége, valamint élelmiszerbiztonságunk megőrzése szempontjából – írta közleményében az Ökológiai…