Az antioxidánsok olyanok, mint a természet mágikus vegyületei. Az antioxidánsokban gazdag étrend pedig nagyon sok előnnyel járhat az általános egészségi állapotra nézve.
„Az antioxidánsok megvédik szervezetünk egészséges sejtjeit a károsodástól” – magyarázza Roxana Ehsani, dietetikus táplálkozási szakember és a Táplálkozási és Dietetikai Akadémia országos médiaszóvivője. „Szervezetünk naponta ki van téve a szabad gyököknek, vagyis azoknak a káros anyagoknak, amelyek megtámadják az egészséges sejteket. És amikor ezek az egészséges sejtek gyengülnek és károsodnak, hajlamosabbak vagyunk a betegségekre és a rákos megbetegedésekre.”
Az antioxidánsok olyan tápláló élelmiszerekben találhatók, mint a gyümölcsök, zöldségek, diófélék és magvak. A bogyósok pedig a leggazdagabb antioxidáns tartalmú gyümölcsök közé tartoznak, melyek közül az áfonya a legismertebb.
Étcsokoládé: „Az étcsokoládé magas…