Az élelmiszeripar és a kereskedelem a koronavírus idején épp olyan jól keresett, mint a gazdálkodók, most azonban éppúgy válság fenyegeti. A fejlesztések végigvitele különösen nehéz egy olyan időszakban, amikor sem a bemeneti, sem a kimeneti árakban nem lehetnek biztosak a vállalkozások.

Nagy tartalékokkal léptek a válságba
A 8. Agóra élelemiszeripari konferencián az infláció, a munkaerőpiac, a beszerzési és értékesítési árak, az energiaköltségek, az online kereskedelem és a fenntarthatóság álltak a középpontban. Megnyitó beszédében Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a hazai élelmiszerlánc eddig válságállónak bizonyult, és számos beruházást végzett el. A teljes ágazati árbevétel meghaladja a 4 ezer milliárd forintot, az élelmiszeripar nyeresége…