A krónikus gyulladás egy fájdalmas és frusztráló állapot, mely idővel még súlyosabb egészségügyi problémákhoz vezethet, beleértve a szívbetegséget és a cukorbetegséget. Szerencsére számos megoldás létezik, amelyek enyhíthetik a fájdalmat és kordában tarthatják a problémát – kezdve néhány olyannal, amelyet minden egyes nap az ételek közé szórhatunk…
Az élelmiszerek (beleértve a fűszereket is) olyan információkkal vannak tele, amelyek sejtszinten üzeneteket küldenek a testünknek” – mondja Kathleen Richardson táplálkozási szakértő. „Jeleket küldenek az immunrendszernek, hogy lassítsák a gyulladásos folyamatot, csökkentsék a szabadgyök-termelődést, javítsák a keringést és a sejtkárosodást.
A szervezet pozitívan reagál az egyes gyógynövényekben és fűszerekben rejlő gyógyító tulajdonságokra (antioxidánsokra)”.
Kurkuma
A kurkuma egy híres sárga fűszer, amely gyakran szerepel az ázsiai gasztronómiában;…